گل نوشته های هخامنشی ایرانی امانت داده شده به آمریکا، دیجیتالی میشوند.
هزاران گل نوشته هخامنشی از چند دهه پیش در آمریکا نگهداری میشوند. به گزارش ایسنا، مجله هفتگی کالج باستان شناسی دانشگاه شیکاگو، در گزارشی به برریب شرایط گل نوشته های ایران که در این دانشگاه نگهداری میشوند، پرداخته و گزارشی را درباره پروژه دیجیتالی کردن این الواح منتشر کرده است. بر اساس گزارش این مجله، پروژه دیجیتالی کردن الواح هخامنشی که در جریان کاوشهای انجام شده در مجموعه کاخهای تخت جمشید، محلی که هزاران سال پیش، مکان فرمانروایی بر امپراطوری که قلمرو آن از هندوستان تا مصر و مدیترانه بوده، کشف شده اند، از سال 2007 میلادی آغاز شده است و پیش بینی میشود تا پایان سال 2010 میلادی به پایان برسد.
این گنجینه ارزشمند شامل ده هزار لوح گلی از سی هزار لوح کشف شده در سال 1933 میلادی در یکی از کاخهای مجموعه تاریخی تخت جمشید است. این گنجینه سال 1936 میلادی برای انجام مطالعات بیشتر به دانشگاه شیکاگو در آمریکا امانت داده شد. کارشناسان با بررسی الواح گلی به این نتیجه رسیدند که این لوحهای گلی بین سالهای 509 تا 493 پیش از میلاد مسیح و در سالهای حکومت داریوش بزرگ و در مناطق مرکزی قلمرو امپراطوری هخامنشیان ساخته شده اند.
باستان شناسان قصد دارند با دیجیتالی کردن این گنجینه تاریخی، یک آرشیو تصویری رایانه ای را از این مجموعه تهیه کنند و آنرا برای استفاده علاقه مندان روی شبکه جهانی اینترنت قرار دهند تا به این وسیله، محققان به رازهای امپراطوری هخامنشی پی ببرند.
زاد روز زرتشت خجسته باد
خداحافظ
عکسهای شهر تاریخی استخر
شهر باستانی استخر
سنگهای تخت جمشید
نام و نسبت زمانی ماههای سال در تقویمهای مختلف
واژه پارسه، تخت جمشید و پرسپولیس
امپراطوری هخامنشی
کتابخانه تخت جمشید
کوروش بزرگ
فونت خط میخی
پادشاهان هخامنشی
تخت جمشید،معجزه هنر پارسیان
[عناوین آرشیوشده]