آشنایی با آیین زرتشت
الف: زمینه
زرتشت در سال 660 ق.م ، ناگهان قیام میکند و به دلایلی قیامش انتظار میرود. یکی به این دلیل که نظام تمدن و مالکیت، دردها و نیازهای تازه ای به جان بشریت میریزد و بعد مصلحین را به درمان کردن می انگیزد. زرتشت در آن دوره، پاسخی بود به دردها و نیازهای تازه ایرانی. آریاییان در ابتدای ورودشان به هند و ایران با همه دوگانگی خاک و امکانات خاک و آب و هوا، مذاهبی یگانه داشتند. آریاییان هند در زندگی قبایلی ماندند و آریاییان ایران وارد زندگی کشاورزی شدند و با دگرگونی شرایط زندگی، بینش، نظام اجتماعی و احساس و اخلاق اجتماعی، دیگر مذهب میترائیسم و مذاهب ابتدائی پیش از زرتشت(که از قبایل وحشی آریایی و روزگار اشتراک تفکر و زندگی ایرانی و هندی مانده بود)، نمیتوانست جوابگوی نیازهای تازه ایرانی باشد و مذهبی میبایست که با شرایط جدید، تناسب اجتماعی و اقتصادی و اخلاقی داشته باشد و بتواند وضع موجود را توجیه کند... در اینجا است که زرتشت برمیخیزد و مذهبی را اعلام میکند که برای ارتباط با خدایش، نه به سحر و جادو نیازی دارد و نه به قربانی و مغان.
جادو را باطل و قربانی را نفی میکند و بزرگترین مبارزه را علیه(مغانروحانیون) آغاز میکند و از همه مهمتر اینکه تمامی بتها را (مجسمه رب النوع های مختلفی که ساختنشان یکی از کارهای مذاهب قدیم بود) ، فرو میشکند و از معابد بیرون میریزد و با رفرم دین بدوی، مذهبی بوجود میاورد که به شدت فلاحتی و کشاورزی است و توجیه کننده زندگی جدید ایران .
ب: اصول تعالیم
در مذهب زرتشت، گاو بسیار محترم است. آن چنان که یکی از خدایان بزرگ(وهومن)، خدای گاو است. (نام خود زرتشت هم(زوراستر) یا(زرشتر)، یعنی دارنده شتران زرد، نشان این است که وابسه به دوره قبایلی است). اما بر خلاف هند، گاو در ایران فقط محترم، نه مورد پرستش و تقدس و به جای گاو، کاریز و قنات و آب، تقدس پیدا میکند که در دوره دامداری، گاو مظهر دام و زندگی اقتصادی دامدار و در دوره کشاورزی، آب مظهر دام و زندگی اقتصادی کشاورز است که ارزش دارد. این است که در مذهب زرتشت، آب جانشین گاو میشود و مورد پرستش و تقدس قرار میگیرد.
زاد روز زرتشت خجسته باد
خداحافظ
عکسهای شهر تاریخی استخر
شهر باستانی استخر
سنگهای تخت جمشید
نام و نسبت زمانی ماههای سال در تقویمهای مختلف
واژه پارسه، تخت جمشید و پرسپولیس
امپراطوری هخامنشی
کتابخانه تخت جمشید
کوروش بزرگ
فونت خط میخی
پادشاهان هخامنشی
تخت جمشید،معجزه هنر پارسیان
[عناوین آرشیوشده]